יתרונות קומפוסט פרימיום

תהליך ייצור קומפוסט פרימיום

ייצור קומפוסט פרימיום

קומפוסט פרימיום

המאפיינים הייחודים של קומפוסט פרימיום מבית קומפוסט אור, הושגו בזכות כמה יתרונות בולטים:
  • בזכות כמות נמוכה של לחות בחומר, מקבל החקלאי יותר קומפוסט (חומר אורגני) מכל קומפוסט אחר. יתרון זה חוסך לחקלאי תשלום על מים התופסים נפח ומגדילים את משקל המוצר.
  • תכולת הרטיבות הנמוכה בקומפוסט בנוסף למיקום האתר במרכז הארץ, תורמים גם להוזלת עלות ההובלה לחקלאי.
  • הקומפוסט מנופה ואחיד, מאחר וכל ערימה עוברת 6-8 היפוכים שבועיים, עד להבשלת החומר לשיווק.
  • רמת מליחות החומר הסופי נמוכה ביותר ומהנמוכות בכל סוגי הקומפוסט המתחרים (בטווח ה- 4.5-2. dS/m).
  • מיקום אתר החברה במזרח בקעת הירדן, באקלים שהוא בעיקרו יבש וחם. אקלים זה בתוספת הקפדה יתרה על תהליך הקומפוסטציה ובקרת התהליך, מונעים כמעט לחלוטין את מפגעי הריח והחרקים השכיחים באתרי קומפוסט אחרים.


הקומפוסט של החברה נבדק מידי חודש על ידי דוגם בלתי תלוי ממעבדת בקטוכם מנס ציונה, על מנת להבטיח שהלקוח מקבל קומפוסט באיכות הגבוהה ביותר. במידה ובבדיקת המעבדה נמצא שהחומר אינו עומד במדדי האיכות, נשלחת מיד בדיקה נוספת ונבדק תהליך הדיגום עם הדוגם באופן אישי בשטח. חומר לא ראוי, ממשיך בתהליך ההיפוך והניפוי עד להשגת מדדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר, כפי שנקבעו מראש.
דוגמא לתוצאות מעבדה של קומפוסט פרמיום

הבדיקות המבוצעות באופן שוטף כוללות:

  • ניטור בשלות הקומפוסט בשטח לפני שיווקו.
  • מדידת רמת הלחות של הקומפוסט.
  • בדיקת רמת היחס C/N פחמן-חנקן, המעידה על אחוז פירוק החומר האורגני ומצב התרכובות הנדיפות (למנוע מפגעי ריח).
  • מדידת רמת המתכות הכבדות המותרת לשימוש בייצור קומפוסט בוצה, על פי מדדים שנקבעו במשרד לאיכות הסביבה ובמשרד הבריאות והחקלאות.
  • ווידוי שהתוצר הסופי לשיווק מעוקר ואינו מכיל גורמי מחלות או טפילי מעיים חיים.
סרטון על מחקרים וניסיונות מוצלחים של חקלאים באדמות קשות לגידול:



Share on Facebook שלח לחבר הדפס